Često postavljana pitanja

Po čemu se Gorska razlikuje od drugih voda?

Naša flaširana voda ima svjež, čist okus, i nudi kvalitetu, sigurnost i praktičnost.

Pružiti Vam takvu osvježavajuću kvalitetu vode je složen proces, a mi poduzimamo sve moguće kako bi proces uspostave visoke kvalitete vode dao izvrsnost kakvu želimo za Vas.

Ponosni smo na kvalitetu naših proizvoda, koji često prelaze standarde, a svakoj boci koju pripremamo za Vas pristupamo pojedinačno.

Gdje mogu kupiti Gorska vodu?

Gorska voda za sada je dostupna isključivo putem narudžbi u punjivim bocama za aparate za vodu. Obratite nam se i aparat zajedno sa vodom kod Vas može biti već u roku od 24 sata od Vaše narudžbe bilo gdje u Hrvatskoj.

Ima li voda koju pijemo utjecaja na naše zdravlje?

Voda je neophodna za funkcioniranje našeg tijela i naše tijelo traži redovit unos dovoljne količine tekućine, što je od velike važnosti za zdravlje. Dovoljna količina vode pomaže nam smanjiti stres i glavobolju, podići energiju, izgraditi mišiće i podmazati zglobove, njegovati kožu, regulirati probavu i održati vitkost. Jednako važna uloga vode je izbacivanje štetnih tvari iz organizma.

Kvaliteta vode koju pijemo važna je za hidrataciju. Važno je da sadrži minerale i elemente u tragovima u mjeri u kojoj ih organizam treba i može lako obraditi. Ujedno je važno da je voda kontrolirane kvalitete i potpuno čista bez prisutnosti bilo kakvih štetnih tvari.

Da li je važno piti vodu za vrijeme treninga?

Preporuka je da vodu popijete do dva sata prije samog vježbanja, dok je za vrijeme čitavog treninga potrebno piti vodu u manjim količinama i pravilnim razmacima kako bi nadoknadili gubitak tekućine izazvan znojenjem.

Nedostatak vode u mišićima očituje se ranijom pojavom umora. Pravilna hidratacija osigurat će elastičnost mišića i bolju pokretljivost zglobova.

Koja je količina vode dnevno preporučena za unos u organizam?

Prosječna količina vode koja našem organizmu osigurava normalan rad iznosi 2 do 3 litre dnevno. Preporučeni unos vode može značajno varirati ovisno o spolu, konstituciji, fizičkoj aktivnosti, starosnoj dobi i temperaturi okoliša. Bitno je steći naviku pijenja vode redovito tijekom dana kako biste stalno bili dovoljno hidrirani. U trenutku kada se pojavi žeđ to je već prvi znak dehidracije organizma.

Imate li savjete za redovit unos dnevne količine vode?

Dnevno se preporučuje popiti 2-3 litre vode. Ako ste svjesni da unosite premalo vode tijekom dana, pokušajte uvesti nove navike koje će vam omogućiti unos dovoljne količine vode:

  • svako jutro prije obroka popijte čašu vode,
  • imajte uvijek uz sebe bocu vode. U torbi, u autu, na radnom stolu, na vidljivom mjestu i pri ruci,
  • ne čekajte žeđ, popijte makar gutljaj vode svaki put kada vam se voda nađe nadohvat ruke,
  • prije svakog obroka sjetite se popiti čašu vode,
  • držite uvijek rashlađenu bocu vode u vašem hladnjaku,
  • čašu vode dobro je popiti i prije spavanja,
  • ako primjetite da zaboravljate posegnuti za čašom vode barem 8-10 puta dnevno, podesite alarm u pravilnim razmacima koji će vas na to podsjetiti.
gorska - žena koja pije - Depositphotos_51549367_original-min-2